Posts

Showing posts from January, 2012

when u start healing u will be healed..

Image
tetibe semester nih.. aku terasa mcm da bnyk wat slh.. banyak yg terlepas.. dan sgt kurang menghargai.. bersyukur.. dan jauh dari yg sepatutnya..
azam baru.. nak bnyk kn solat jemaah.. rajin bc matsurat.. pose sunat.. setakat nih biler wat sumer tuh.. aku dpt rasa lbh baek..


biler pose jer.. aku mesti teringat dak kecit nih.. kuat mkn.. tp asek nak jimat jer.. rasa kenyang biler tgok die mkn..


isnin lps dia tmn aku buka.. lps ptg tuh mcm separuh mati tmn dia jogging.. hahaaa~ dia lupa yg aku nih da tua.. mane r lrt mcm dia tuh.. tp serunuk dpt jogging ngn adik sy.. sbb seumur hidup xpnh wat sesame..


niat buka masa rituh mmg nak mkn besar.. siyes penuh satu meja.. aku mkn ckt jer da knyg.. sbb serunuk tgok adik mkn.. walaupon die selalu jauh.. sibuk.. tp aku hrp dpt jg dia.. smpi biler2.. untung aku ader sorg adik pmpuan n sorg lelaki sebaya.. dua2 baik.. aku nak sumer berjaya.. n aku akn tlg pe yg ptot..



semoga Allah permudahkn urusan.. klu masanya tiba untuk aku pergi.. aku da bersedia.. sbb sumer aku da aturkn dgn sebaik…

boleh teman saya ke pelangi?

Image
lately.. bnyk cerita di udara.."on air" pasal aku.. hurmmm.. ader yg ok.. n ader yg x ok.. aku x kesah da aper org nak ckp.. sbb aku percaya.. satu masa nnt yg betol ttp akn diketahui..
aku bertuah sbb ada family yg selalu sokong aku.. kwn2.. even lecturer yg baek hati nak dgr masalah aku.. tnx God for that.. tapi ader someone who really help me through all this.. she was a close frnd..
dia selalu dgr masalah aku.. bg nasihat.. tgh sakit pon still akn dgr aku membebel.. selalu tego klu aku wat slp.. n yg penting.. die berbeza dari yg len..
the best things r.. we started to share our life.. what wrote between the line.. every chapter slide in our present days.. n glad to have that feeling.. COMFORT..
die pon ader prob.. n i know there were times i cant be there for her.. so i bought her something.. "a charmed bracelet"  i want her to know that i'll try my best to be a gud frnd.. n i wish i could be better..

1-made with love 2-lucky clover, so she always be lucky 3-yo soeb "yusuf" =p 4-c…

maaf jika sy tidak bersyukur..

Image
dulu.. klu otak serabot.. n bnyk pikir yg x pnting.. aku akn ngamuk n maki hamun org len.. tp skrg.. aku bnyk diamkn jer.. termenung berjam2.. dan pertama kali roomate aku sound tepek.. "ko nih ada adeq pon ssh, ader awek pon ssh..sumer nyer ssh.. x reti besyukur betol..tiap2 mlm ader org anto mknan.. apa lg yg x cukup?"
tersentap..! betol apa yg dia ckp.. aku ni x besyukur.. aku selalu pikir yg org lupakn aku.. tp sbnrnya aku yg x pernah puas..
masa konvo aku.. adik aku x dpt dtg.. lps subuh dia da kol nak wish.. aku still marah dia..
bezday aku die salah tarikh.. then blnja aku buka pose tuk bezday.. baca doa.. n anto aku blik hostel.. still aku marah dia..
die belikn kek beberapa hari lps tuh.. tunggu aku kt bilik.. then aku buka kt tmpt len.. dia still kene marah..


3 hari lps tuh.. dia belikan satey minang.. jauh giler.. anto kt bilik n aku tido.. x bgun pon ucap terima kasih.. esok aku marah dia lg..


dia kol ckp nak bg brg.. aku jawap.. "abg kt kafe, jap lg bru blik..klu nak tunggu.. tunggu la..klu xna…