Posts

Showing posts from May, 2013

28 may 2013

semalam lps balik kijer..
terus mkn ubat..
demam teruk..
mungkin terlalu banyak memikir..
terlalu rindu..
terlalu bnyk kesilapan lampau..

hari ni org yg dia tunggu spnjg hayat dia akn balik ke Malaysia..
masa untuk kami semakin singkat..
aku perlu untuk bg dia ruang yg baru..
dia da bnyk bekorban untuk aku dan org lain..
sekarang masa untuk dia merasa hidup yg dia impikan..

adat menumpang..
sampai masa kita perlu beralih..
adat meminjam..
sampai masa kita akan pulangkan..

aku x perlu merungut..
bersedih..
sebab dia antara hadiah terindah dari NYA..
dia sempurnakn hidup yg aku perlu..
mungkin masa kami terlalu singkat..
lbh baik merasa dari hanya bermimpi..

dia sentiasa ada dekat dihati..
aku dpt rasa dia dlm setiap masa..
disetiap tempat..
mungkin dia x rasa mcm tu..
tp dia ada pilihan...haluan...
dia sendiri..

"ya Robb, kau hadiahkan aku sebentuk hati untuk menyayangi..
kau datangkan aku insan yg membuat hari ku sempurna..
kau biaskan kasih agar hidup ku sentiasa bermakna.. tiada lain yg aku pinta..
jgn lah …

terima kasih Allah..

hari ni kijer half day jer..
ptg ke hospital..
walaupon x diundang..
tapi aku rasa aku perlu ada dgn die..

2 jam menunggu..
buat aku lbh menghargai apa yg aku ada skrg..
dulu..
dan sepanjang hayat yg dipinjamkn..

"doktor boleh trgkn tahap sakit dia?"

"dia ada HPP chronic berulang, dimana tekanan kerja, stress personal dan gaya pemakanan buat penyakit dia lbh teruk..setiap kali penyakit dia menyerang, saraf pusat gagal berfungsi..dia xboleh bercakap, bergerak, berjalan...dan jika tahap potassium normal bdn dia serendah 0.2 masa dia sakit tahapnya boleh menurun sehingga 0.00..dan masa tu jantung dia akn berhenti berfungsi..saya mnta maaf, kami hanya boleh mmbantu apa yg terdaya"

penerangan doktor buat aku hilang fokus..
dia doktor tp x boleh wat pe2..
aku?

"doktor boleh sy tanya masalah sy?"

"kesan asthma yg awak hidap masa kecik dulu mmg tak akan hilang, saluran pernafasan awak sempit.. bila awak kerap sakit dada, pening kepala dan muntah masa terlalu bersedih atau…

menoleh kebelakang..

Image
bila masalah terbeban dlm otak nih.. rasa nak menjauhkan diri dari sumer org.. menghilang seketika.. cuma nak lihat kenangan yg indah jer.. ada ketikanya.. hati teringat semua yg pernah jadi dulu.. aku selalu harap dpt lp kn yg lepas.. tp dia selalu pesan.. "yg lps lbh beharga dari yg mndatang.. sbb yg lps xkn kembali" dunia dia sentiasa pd masa lalu.. dimana dia himpunkan semuanya untuk masa akn dtg.. dia boleh ingt cerita n kenangan yg ada pd setiap item dlm rumah tuh.. mungkin aku xtermasuk.. tp satu keserunukan untuk bantu dia "menghargai" setiap kenangan.. tempat tu da jadi rumah kedua aku.. keluarga dia...mcm keluarga aku.. we appriciated each second we have there.. xsempat bermasam muka.. senyum dan terus menghargai.. terima kasih tuhan untuk setiap makna kehidupan.. terima kasih tuhan untuk ciptaan terindah.. terima kasih tuhan untuk membenarkan hati ini berkasih..

doa

Image
pagi ni ade terbaca satu post kt fb.. "doa bkn hanya ketika ingin kn sesuatu.. tapi juga untuk mensyukuri setiap pemberian Nya" sangat tepat.. slps satu peristiwa dulu.. setiap mlm aku akn bgun.. "mohon agar dia dikembalikan.. moga dia sedar.. moga dia juga rasa.." tapi lupa untuk berterima kasih untuk setiap masa yg diberikan.. sekarang bila terasa dia hilang.. terasa dia jauh.. rindu.. dan resah.. aku ttp berdoa.. "agar hari ini berakhir lbh pantas.. agar tidur lebih lena.. dan hati lbh tenang.. memikirkan yg kami pernah bersama.." alhamdulillah.. setiap hari baru lbh baik dari sebelumnya.. terima kasih Allah untuk nikmat kasih sayang.. yg kau kurniakan kami..