terima kasih Allah..

hari ni kijer half day jer..
ptg ke hospital..
walaupon x diundang..
tapi aku rasa aku perlu ada dgn die..

2 jam menunggu..
buat aku lbh menghargai apa yg aku ada skrg..
dulu..
dan sepanjang hayat yg dipinjamkn..

"doktor boleh trgkn tahap sakit dia?"

"dia ada HPP chronic berulang, dimana tekanan kerja, stress personal dan gaya pemakanan buat penyakit dia lbh teruk..setiap kali penyakit dia menyerang, saraf pusat gagal berfungsi..dia xboleh bercakap, bergerak, berjalan...dan jika tahap potassium normal bdn dia serendah 0.2 masa dia sakit tahapnya boleh menurun sehingga 0.00..dan masa tu jantung dia akn berhenti berfungsi..saya mnta maaf, kami hanya boleh mmbantu apa yg terdaya"

penerangan doktor buat aku hilang fokus..
dia doktor tp x boleh wat pe2..
aku?

"doktor boleh sy tanya masalah sy?"

"kesan asthma yg awak hidap masa kecik dulu mmg tak akan hilang, saluran pernafasan awak sempit.. bila awak kerap sakit dada, pening kepala dan muntah masa terlalu bersedih atau runsing..bekalan oksigen x cukup untuk sampai ke bahagian otak.. tanpa inhaller dalam masa beberapa minit jantung akan gagal berfungi dan akn terhenti..sentiasa bersedia untuk bntu diri awak"

skrg aku phm knp dia masih blm berumahtangga...risau impian untuk bersama akn tinggal begitu shj biler dia PERGI..aku tawu ajal bkn pd doktor tp pd Allah..cuma aku rasa aku x cukup kuat untuk hilang dia pd waktu mcm ni.. lbh baik aku yg pergi dulu..

ya Robb,
moga setiap kebaikkan yg aku lakukan diberi ganjaran pd mereka yg aku kasihi..
dan demi mu ya Rahman..
benarkan aku terus mengukir senyuman walaupun setelah waktu kami terhenti..

HPD 21 may 2013
  

Comments

Popular posts from this blog

salam ramadhan..

rakan niaga katanya..pukimon go!

impian~