maaf jika sy tidak bersyukur..

dulu..
klu otak serabot..
n bnyk pikir yg x pnting..
aku akn ngamuk n maki hamun org len..
tp skrg..
aku bnyk diamkn jer..
termenung berjam2..
dan pertama kali roomate aku sound tepek..
"ko nih ada adeq pon ssh, ader awek pon ssh..sumer nyer ssh..
x reti besyukur betol..tiap2 mlm ader org anto mknan..
apa lg yg x cukup?"

tersentap..!
betol apa yg dia ckp..
aku ni x besyukur..
aku selalu pikir yg org lupakn aku..
tp sbnrnya aku yg x pernah puas..

masa konvo aku..
adik aku x dpt dtg..
lps subuh dia da kol nak wish..
aku still marah dia..

bezday aku die salah tarikh..
then blnja aku buka pose tuk bezday..
baca doa..
n anto aku blik hostel..
still aku marah dia..

die belikn kek beberapa hari lps tuh..
tunggu aku kt bilik..
then aku buka kt tmpt len..
dia still kene marah..



3 hari lps tuh..
dia belikan satey minang..
jauh giler..
anto kt bilik n aku tido..
x bgun pon ucap terima kasih..
esok aku marah dia lg..



dia kol ckp nak bg brg..
aku jawap..
"abg kt kafe, jap lg bru blik..klu nak tunggu..
tunggu la..klu xnak pon xper"
still die dtg anto posperity burger n tmn aku mkn..
aku wat muka..



aku tawu aku x ptot wat mcm tuh..
tp..
aku nak dia tawu..
aku xnak sumer tuh..
aku cuma nak luangkn masa jer ngn dia..
masa da x bnyk lg..
tu yg aku risaukn..
n x niat pun nak marah..

fifie pesan..
"jgn marah adik lg.."
aku tawu bnyk yg dia da wat tuk aku..
tp aku risau satu masa nnt dia akn hilang..
mcm yg lps..
aku hrp dia maafkn aku..
n smpi biler2 pon dia akn ada..

terima kasih Allah..
untuk hadiah teristimewa..

Comments

Popular posts from this blog

salam ramadhan..

rakan niaga katanya..pukimon go!

heart that i break....did i?